Basarabenii din Paris au sărbătorit Mărțișorul la 3 martie 2012

Sâmbătă, 3 martie a avut loc concertul festiv „Mărțișor la Paris 2012”. Deși spectacolul fusese programat pentru ora 19:00, lumea se adunase cu mult mai înainte: unii pentru a întâlni pe cineva cunoscut și pentru a mai schimba o vorbă, alții pentru a găsi un bilet, deoarece biletele s-au epuizat foarte repede și mulți doritori au rămas afară.

Atmosfera de sărbătoare, muzica și poezia au domnit pe parcursul întregii seri. Pe scenă au evoluat artiști basarabeni din Franța – Ansamblul folcloric „Ștefan cel Mare” (conducător Gheorghe Cuimașu), Orchestra de muzică populară (conducător Adrian Receanu), Grupul folcloric de copii „Stefănițele”, Irina Bulai, Margareta Luța, actrițele Lidia Frunză și Angela Sochircă și alți participanți. O surpriză a spectacolului a fost Dănuț Avram, un băiețel de 9 anișori care a reușit să cucerească inimile spectatorilor cu dansul lui.

Spre sfârșitul serii orchestra de muzică populară condusă de Adrian Receanu a încins publicul și sala a fost neîncăpătoare pentru cei care au dansat.

La serată a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în Franța Oleg Serebrian, care a felicitat comunitatea cu sărbătorile de primăvară și a mulțumit organizatorilor pentru munca depusă

Nicolae Dragomir, coordonatorul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța, a mulțumit artiștilor care au evoluat benevol la acest evenimen

Concertul a fost organizat de către Consiliul Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța cu sprijinul următorilor parteneri – Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” – preot paroh Valeriu Jornea, Connexions-Moldavie – Violeta Grițcan, Asociația „Mihai Eminescu” – Margareta Luța, Clubul Liberal Paris – Vasile Calmațui, ToțiRomâni – Mihai Dobrin, Asociația Femeilor din Republica Moldova în Franța – Svetlana Postolachi, LaParis.net – Petru Băț, IMPACT – Vitalie Vovc, JeunesMoldaves.com – Dumitru Vicol, Synergie Franco-Moldave – Lucreția Bârlădeanu, Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei – Gheorghe Furdui, Pro-Diaspora Franța – Ion Ciobanu.

Evenimentul a fost mediatizat la:
––––
Ziare:
http://www.adevarul.ro/moldova/timp_liber/Basarabenii_din_Paris_au_sarbatorit_venirea_Martisorului_0_658734239.html
Oficial:
http://www.franta.mfa.md/news-embassy-ro/491399/
Agenții, portaluri:
http://www.rgnpress.ro/rgn_12/index.php?option=com_content&view=article&id=4922
http://voceabasarabiei.net/index.php?option=com_content&task=view&id=20840&Itemid=1915
http://www.union.md/uinfo/divertisment/martisorul-sarbatorit-la-paris
http://www.LaParis.net/viewnews.php?id=42
http://social.moldova.org/news/basarabenii-din-paris-au-sarbatorit-mariorul-foto-228868-rom.html
––––

Comentarii închise.